Как да разберем, кога е необходим ремонт на нашия покрив?

Ремонт на покрива, за какво да следим?

Доста често се оказва, че не се замисляме за покрива над нашите глави, докато не се появят следи от теч по тавана. Не е необходимо да чакаме докато потекат капки или дори цели реки и ние трябва да търсим кофи, легени и тенджери, за да се предпазим от наводнение. Ето няколко съвета от stomanski.com, които ще Ви бъдат полезни, за да определите: има ли нужда Вашият дом от нов покрив или ремонт на стария.

  1. Появата на мухъл и влага по тавана на стаите във Вашия дом е сигурен признак, че имате нужда да проверите своя покрив.
  2. Когато мазилката и боята на тавана започнат да падат, не е зле да имате поне едно на ум и да помислите за ремонт.
  3. Колко стар е вашият покрив? Повечето експерти определят, че нормалната функционалност на един покрив е между 25-30 год. Когато премине този период е време да се замислите, дали имате нужда изцяло ново начало.
  4. Сигурен знак за ремонт е и провисването на покривната конструкция.
  5. Съвсем лесно можете да видите дали имате „покривни проблеми“, когато погледнете към него и забележите, че има разместени или дори липсващи керемиди.
  6. При покривите с битомни керемиди е важно да следите за деформации или накъдряне на керемидите. Това е знак, че скоро ще имате нужда от смяна или ремонт. Също така, забележите ли черни петна по тях или разрушаване и падане на гранулите, ще имате нужда от смяна.
  7. Когато Вашият покрив е покрит с профилирана ламарина, следете за разместване или нарушаване на покритието.

 

Имате ли нужда от ремонт или подмяна на покрива, или просто съвет, свържете се със stomanski.com.